Share

De jury van de FEBE Elements Awards 2016 is op vrijdag 21 oktober in Antwerpen samengekomen en heeft drie projecten per categorie genomineerd.

Ontdek deze week de genomineerde projecten in de categorieën Small Scale Precast (dinsdag 25/10) Precast in Buildings (woensdag 26/10) en Precast in Infrastructure (donderdag 27/10).

 

Small Scale Precast 2016. En de genomineerden zijn :

  • Tijdscapsules in de Polders

Architect : Stefan.Schöning.studio
Prefabrikant : Ebema nv
Aannemer : Ghent Dredging – Herbosch-Kiere
Studiebureau : Antea Group
Opdrachtgever : Waterwegen en Zeekanaal NV Afdeling Zeeschelde

Beschrijving : Met het groots opgevat sigmaplan temt Vlaanderen de bedreiging van het wassende water van de schelde via gecontroleerde overstromingsgebieden. Voor de realisering van het inrichtingsconcept ging stefan.schöning.studio een samenwerking aan met Ebema.  In een co-creatietraject werden betonnen elementen op maat geproduceerd, onder andere de infozuilen met afbeeldingen en grafisch beton


  • Parking Wilrijkseplein

Architect : Ontwerpbureau Stramien cvba
Prefabrikant : Stradus Infra nv
Aannemer: De Clercq Aannemingen nv
Opdrachtgever: Voormalige voetbalclub Beerschot AC en de Stad Antwerpen
Andere partner : Aquaflow

Beschrijving : De wandel- en looppaden, waaronder ook deze voor de hoofdingang van het nieuwe complex, werden ingekleed met parkstenen van het type Aquaflow, geproduceerd door Stradus Infra nv. Het betreft een combinatie van twee modellen met een vijfhoekige vorm en een dikte van 8 cm. Deze werken kaderden in het Masterplan Wilrijkse Plein dat het ontwerpbureau Stramien cvba uitwerkte in opdracht van de voormalige voetbalclub Beerschot AC en de Stad Antwerpen


  • Eco-Lith – Grasbetontegels

Architect/Designer : Lithobeton nv
Prefabrikant : Lithobeton nv
Aannemer: Grond- en afbraakwerken Haeghebaert
Studiebureau : Buro voor vrije ruimten, Landschapsarchitect BVVR
Opdrachtgever : Kabu bvba

Beschrijving : Lithobeton heeft een vast gamma van waterdoorlatende straatstenen ontwikkeld gecombineerd met grasbetontegels. Deze tegels kunnen met grind, lava of porfier gevuld worden of met gras ingezaaid worden.

Recommended Articles