Share

De Award ‘Small Scale Precast’ gaat naar het ‘Wilrijkse plein’.

Dit project kadert in het Masterplan Wilrijkse Plein dat het ontwerpbureau Stramien cvba uitwerkte in opdracht van de voormalige voetbalclub Beerschot AC en de Stad Antwerpen. Bij de aanleg van deze omgeving stonden toegankelijkheid en duurzaamheid centraal.

De wandel- en looppaden, waaronder deze voor de hoofdingang van het nieuwe complex, werden ingekleed met parkstenen van het type Aquaflow, geproduceerd door Stradus Infra. Het gaat hier om een combinatie van twee modellen met een vijfhoekige vorm en een dikte van 8 cm. Door het gebruik van deze stenen komt ment tot een drempelloos inkomplein dat een optimaal comfort biedt aan voetgangers en andere zwakke weggebruikers.

Het voegenspel is richtingloos en benadrukt op die manier het vrije gebruik van de inkomzone.

Architect : Ontwerpbureau Stramien cvba
Prefabrikant : Stradus Infra nv
Aannemer: DCA nv
Opdrachtgever: Voormalige voetbalclub Beerschot AC en de Stad Antwerpen
Andere partner : Aquaflow

De mening van de jury : De jury is echt weg van deze vijfhoekige elementen. Deze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt bij de vernieuwing van dorpen. Ze kunnen ook op speelse wijze worden toegepast.

Deze stenen vormen eveneens een echte uitdaging op het vlak van concept en ontwerp: het patroon, de relatie tussen de elementen … De jury bekroont dit project omdat het geprefabriceerd beton in een positief daglicht stelt. De elementen zijn een ideale aanvulling op de klassieke rechthoekige betonklinkers. Dit project blaast de kleine elementen werkelijk nieuw leven in.

 

Recommended Articles