Share

In iets minder dan een week neemt de 7e editie van de FEBE Elements Awards plaats. Opnieuw zullen we ons uiterste best doen om er een onvergetelijke avond van te maken. In het kader van de magnifieke Versluys Arena te Oostende maken we de winnaars bekend aan onze genodigden. Een locatie die, aangezien we over prefab beton praten, een evidente keuze is.

Het nieuwe station is opgebouwd uit verscheidene prefab betonelementen. Zoals balken, platen, tribunes,…

Na de afbraak van de oude tribunes en enkele bijgebouwen van het oude stadion, had de aannemer de opdracht om zo snel als mogelijk de nieuwe tribune te plaatsen. Dit gebeurde in 5 maanden tijd om zo de start van het nieuwe voetbalseizoen niet te missen. De montage van de prefab betonconstructie moest maar liefst in minder dan 6 weken worden voltooid. Een organisatorische uitdaging tussen de verschillende vergunninghouders en andere onderaannemers.

De nieuwe hoofdtribune biedt plaats aan ruim 3.700 supporters. De prefab betonconstructie met gekromde gevel en bol dak bestaat uit doorgaande kolommen over meerdere verdiepingen.

Binnenin het gebouw bevinden zich 2 niveaus balken en een performanter type welfsels met een dikte van 200 mm om toch een zo slank mogelijk vloerpakket te bekomen. Er is een VIP-ruimte voorzien met uitkragende balken voor de mezzanines en een feestzaal.

Het resultaat is een ommetje waard en toont wederom alle mogelijkheden van prefab beton. U kan er nog meerdere ontdekken op 29 november.

 

Recommended Articles